Voorlopige data online workshops 2021:
- 1e: donderdag 4 februari,
- 2e: woensdag 21 april,
MAIS-Flexis en MAIS-
(M)DWS
- 3e: dinsdag 7 september,
gekoppeld aan Release 21.3
- 4e: maandag 8 november,
MAIS-Flexis en MAIS-
(M)DWS
Met Mijn Studiezaal creëert u uw eigen platform voor historisch onderzoek. Dat is wat het is, maar wat betekent het concreet en waarom zou dit voor u als onderzoeker interessant zijn?
Mijn Studiezaal is bovendien een samenwerkingsproject van DE REE Archiefsystemen en organisaties die deelnemen aan archieven.nl. Een groeiend aantal organisaties biedt het originele papieren archief in een digitale vorm aan via archieven.nl en via de eigen website.
De eerste stap is dat u een account dient aan te maken op mijnstudiezaal.nl, archieven.nl of op de website van een deelnemende archiefdienst.
Daarna richt u uw eigen profiel in, precies zoals u dat wenst. U blijft aan het roer en bepaalt wie wat kan zien.
U kunt Mijn Studiezaal gebruiken alleen voor uzelf, maar wilt u communiceren of op de hoogte blijven van activiteiten van een andere onderzoeker of een bepaalde dienst, dan kan dat ook.
Wilt u een volledig openbaar profiel dan is dat eveneens mogelijk.
Wanneer u uw profiel hebt aangemaakt, kunt u op onderzoek uit gaan bij alle diensten die zijn aangesloten op archieven.nl. U zoekt, vindt, labelt, geeft commentaar, filtert en bewaart. Het maakt niet uit waar de archiefstukken zich bevinden, bovenstaande functionaliteiten werken bij alle aangesloten diensten.
Spoedig komt u tot de conclusie, dat is in ieder geval de verwachting, dat u niet de enige bent.
Op het scherm verschijnt een tijdlijn, op deze tijdlijn worden openbare berichten en/of vragen van u, maar ook van anderen getoond.
Hierop kunt u reageren, eventueel een link opnemen naar een archiefstuk of zelfs een afbeelding toevoegen. Gaat u naar het menu-item “Mijn Tijdlijn”, dan ziet u alleen uw berichten en vragen die specifiek aan u gesteld zijn.
Heeft iemand een reactie of opmerking achtergelaten op een bericht dat u hebt geplaatst dan krijgt u standaard een e-mail notificatie. Maar ook in Mijn Studiezaal ontvangt u notificaties op basis van uw instellingen.
Hebt u daar echter geen behoefte aan, dan zet u die betreffende functie uit en treft u de berichten als gezegd in de tijdlijn.
Het spreekt uiteraard voor zich dat u ook kunt filteren op organisatie.
Wij zullen op geen enkele wijze misbruik maken van uw privégegevens. E-mailadressen zijn nooit zichtbaar en worden niet gebruikt voor andere dan zuiver servicegerichte doeleinden van Mijn Studiezaal en Archieven.nl!
Dit wetende kan en mag het aanmaken van een profiel voor u toch geen belemmering meer zijn...?
Mijn Studiezaal is een waardevolle en gratis aanvulling op de functionaliteiten
en de content die archieven.nl sowieso al heeft. Het vergemakkelijkt uw archiefonderzoek!
Probeer dit nieuwe platform, mijnstudiezaal.nl, alleen op die manier ontdekt u welke mogelijkheden Mijn Studiezaal u biedt!
Ook voor u is en blijft dit een gratis platform. U hoeft er niet aan mee te doen, alhoewel wij natuurlijk wel hopen dat u dat gaat doen. Ervaringen van archiefdiensten met een chatfunctie-functionaliteit leert ons dat het misschien in het begin wat extra werk met zich meebrengt, maar dat er daarna veel werk uit handen wordt genomen door het platform zelf, de bezoekers.
Daarnaast is het natuurlijk aan u om te antwoorden. U bepaalt hoe uitgebreid er geantwoord wordt. Soms kan een verwijzing met een link volstaan en soms zal het niet anders zijn en zal een bezoeker toch fysiek uw studiezaal moeten bezoeken.
Wilt u als archiefinstelling Mijn Studiezaal koppelen aan MAIS-(M)DWS? Laat het ons weten, we lossen het graag voor u op. Op die manier krijgt u automatisch een e-mail wanneer er aan uw organisatie of betreffende een archiefstuk dat u in beheer heeft een vraag wordt gesteld.
Wilt u extra flyers van Mijn Studiezaal op uw studiezaal dan vragen wij u contact met ons op te nemen. Dat kan op telefoonnummer: 050-3112600.
Voor het gebruik van Mijn Studiezaal gelden de volgende algemene voorwaarden.
Voorlopige data online workshops 2021:
- 1e: donderdag 4 februari,
- 2e: woensdag 21 april,
MAIS-Flexis en MAIS-
(M)DWS
- 3e: dinsdag 7 september,
gekoppeld aan Release 21.3
- 4e: maandag 8 november,
MAIS-Flexis en MAIS-
(M)DWS