< terug naar het overzicht

Model archieftoegang

Na het volgen van de training is de deelnemer op de hoogte van het model van de archieftoegangen en kunnen bestaande inventarissen worden omgezet naar dit model. De belangrijkste functionele uitbreiding sinds MAIS-Flexis 5.1 heeft betrekking op het gebruik van meer 'relaties' in MAIS-Flexis en de introductie van authority files. De modellen voor het beschrijven van archieven, beeldbanken, genealogische gegevens, dossieradministraties en bibliotheken zijn hierdoor vergaand geoptimaliseerd. 

In de training komt het nieuwe, geoptimaliseerde model voor inventarissen uitgebreid aan de orde; het model van de archieftoegang. Door middel van oefeningen en opdrachten zal de specifieke inrichting van het model uitgelegd worden. Tijdens de training zal de implementatie in de eigen organisatie uitgebreid aan de orde komen. Tevens wordt geoefend met het omzetten van bestaande inventarissen naar het nieuwe model. Hiervoor is programmatuur ontwikkeld die met behulp van rapportages de omzetting deels automatisch kan doen en tevens rubrieken en (nieuwe) paragrafen opnieuw kan coderen.De programmatuur is als add-on beschikbaar voor MAIS-Flexis. Zie het productblad voor de kosten. 

Onderwerpen

  • Model archieftoegang
  • Contexttoegangen als authority files
  • Gedefinieerde relaties en relatieflexvelden
  • Fasering en implementatie
  • Gebruik rapportages voor omzetten inventarissen naar archieftoegangen


Doelgroep

  • Applicatiebeheerders en gevorderde gebruikers van MAIS-Flexis


Voorkennis

  • Training Inventariseren met MAIS-Flexis
  • Training Applicatiebeheer van MAIS-Flexis
  • Training Uitvoerdocumenten en rapportages (of vergelijkbare praktijkervaring)
  • Training MAIS-Internet (of vergelijkbare praktijkervaring)


Duur: 1 dag 

Locatie: bij voorkeur bij DE REE archiefsystemen, hier kan uitgebreid met de nieuwste MAIS-Flexis versie, de modellen en programmatuur met rapportages worden geoefend op de ingerichte pc's.

Aanmelden voor deze training kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Er wordt dan contact met u opgenomen.

Wilt u deze cursus organiseren bij u op locatie, lees dan de  'Algemene voorwaarden Trainingen'  voor meer informatie en neem contact op met ons kantoor voor het maken van een afspraak.

Agenda

DE REE archiefsystemen is gesloten op:

- Tweede Paasdag
- Koningsdag
- Hemelvaartsdag
- Tweede Pinksterdag
- Eerste en Tweede Kerstdag
- Nieuwjaarsdag

Op 1 juni 2023 zijn wij vanwege de viering van ons 25-jarig jubileum vanaf 13.00 uur gesloten.

Workshops:

Woensdag 10 mei 2023
Dinsdag 12 september 2023
Maandag 6 november 2023

Gebruikersdag:

Maandag 27 november 2023 bij Het Utrechts Archief

 

Aanmelden nieuwsbrief