< terug naar het overzicht

Management Overview

Deze training verschaft de deelnemers inzicht in de mogelijkheden van MAIS-Flexis en MAIS-Internet. Er wordt ingegaan op het strategische gebruik in de eigen organisatie van deze hulpmiddelen en de relatie met de diverse doelgroepen.  

De training heeft een sterk interactief karakter waardoor een gezamenlijke visie ontstaat over de inzet van MAIS-Flexis en MAIS-Internet in uw organisatie. Aan de hand van het datamodel worden de mogelijkheden van ontsluiting duidelijk gemaakt. Begrippen als archiefeenheidsoort en flexveld worden uitgelegd. Naast het theoretische kader passeren een aantal praktische hulpmiddelen en technieken de revue: contexttoegangen en Authority-files, toolbox, webservices, EAD en andere XML-uitvoer, rapportages. De functionaliteit van beide programma’s wordt toegelicht: wat wordt/kan worden beschreven in MAIS-Flexis en wat wordt getoond op archieven.nl, welke dienstverlening naar de bezoeker toe kan m.b.v. MAIS-Flexis en MAIS-Internet worden uitgevoerd. Wat daarnaast verder aan de orde komt hangt in grote mate af van de wens van de klant en wie zij wil instrueren. 

Doelgroep

  • Leidinggevenden en stafmedewerkers die niet dagelijks gebruik maken van MAIS-Flexis en MAIS-Internet.

Voorkennis

  • Geen specifieke voorkennis benodigd, wenselijk is wel: bekendheid met / interesse in archieven.

Bijzonderheden

  • Deze kennismaking met MAIS-Flexis en archieven.nl wordt “in huis” bij de klant gegeven, maar kan ook bij DE REE archiefsystemen b.v. te Groningen worden georganiseerd. 

 

Duur: 1 dag

 

Neem telefonisch contact op met DE REE archiefsystemen als u deze training wilt volgen.

Lees de 'Algemene voorwaarden Trainingen' voor meer informatie

 

Agenda

Op 19 en 20 september 2019
zijn wij aanwezig in Oostende bij Informatie aan Zee.

Aanmelden nieuwsbrief