Storingen

Hieronder vindt u een overzicht van de storingen van de afgelopen periode. Loopt u op dit moment tegen een storing aan die hier nog niet vermeld is, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen. U helpt hiermee niet alleen uzelf maar ook de andere gebruikers.
Immers, hoe eerder wij op de hoogte zijn van een storing, des te sneller wij deze kunnen verhelpen.

Ook de (geplande) werkzaamheden van de afgelopen periode en de werkzaamheden voor de nabije toekomst,  ziet u hier vermeld.

Heeft u vragen neem dan gerust met ons contact op of gebruikt het supportformulier.

Bestandsserver is niet beschikbaar (opgelost)
Begintijd: 11-03-2020 09:52
Eindtijd: 11-03-2020 10:30
Betreft: MAIS-(M)DWS, ASP servers, Bestandsserver
We ondervinden wat problemen op onze bestandsserver. Hierdoor zijn bestanden niet te benaderen via MAIS-(M)DWS en ASP, waardoor bijvoorbeeld plaatjes niet zichtbaar zijn. We proberen dit zo snel mogelijk op te lossen. Excuses voor het ongemak.
Storing op MAIS-M(D)WS en archieven.nl (opgelost)
Begintijd: 09-03-2020 08:35
Eindtijd: 09-03-2020 08:47
Betreft: MAIS-(M)DWS
Op dit moment is er een storing op MAIS-M(D)WS en archieven.nl. We werken aan een oplossing. Excuses voor het ongemak.
Storing ftp-server (opgelost)
Begintijd: 04-03-2020 11:25
Eindtijd: 04-03-2020 11:48
Betreft: Bestandsserver
Op dit moment is er een kortdurende storing waarbij klanten mogelijk last hebben met de verbinding met de ftp-server als ook de N-schijf voor SaaS-gebruikers. Excuses voor het ongemak.
Afbeeldingen MAIS-(M)DWS (opgelost)
Begintijd: 09-01-2020 11:40
Eindtijd: 09-01-2020 11:50
Betreft: MAIS-(M)DWS
Door aanpassing van de rechten waren voor kort de afbeeldingen niet zichtbaar op MAIS-(M)DWS
Tokens storing (opgelost)
Begintijd: 23-09-2019 09:17
Eindtijd: 23-09-2019 09:36
Betreft: ASP servers
Door een storing is het niet mogelijk aan te melden op de SAAS omgeving met een token. Er wordt gewerkt aan een oplossing.
Storing op archieven.nl (opgelost)
Begintijd: 01-08-2019 15:40
Eindtijd: 01-08-2019 16:39
Betreft: MAIS-(M)DWS
Op dit moment zijn er problemen met het zoeken over alle toegangen heen, andere pagina’s vertonen geen tot weinig problemen. MAIS-(M)DWS is op onderdelen niet goed bereikbaar.
Storing inloggen op de SaaS (ASP-server) (opgelost)
Begintijd: 21-05-2019 09:05
Eindtijd: 21-05-2019 09:55
Betreft: ASP servers
Sommige klanten konden niet inloggen op de MAIS-Flexis portal (desktop-versie), wegens een storing van één RDS(Remote Desktop Service)-server.
Inloggen in MAIS-Flexis (web-versie) is niet mogelijk (opgelost)
Begintijd: 13-05-2019 08:05
Eindtijd: 13-05-2019 08:50
Betreft: Overige
Storing van de ORDS (Oracle REST Data Services)
Storing op MAIS-M(D)WS en archieven.nl (opgelost)
Begintijd: 01-05-2019 16:25
Eindtijd: 01-05-2019 17:20
Betreft: MAIS-(M)DWS
Op dit moment is er een storing op MAIS-M(D)WS en archieven.nl. We werken aan een oplossing. Excuses voor het ongemak.

Agenda

Dinsdag 12 mei
Geannuleerd workshop MAIS-Flexis en MAIS-(M)DWS

Maan- en dinsdag 8 en 9 juni
Archiefdagen te Amersfoort, wegens Corona helaas geannuleerd

Donderdag 17 september
Workshop / nascholing o.a. Beschrijven en MAIS-(M)DWS

Maandag 26 oktober
Workshop n.a.v. release 20.3, programma nog niet bekend

7 en 8 juni 2021
Zijn wij aanwezig tijdens de Archiefdagen 2021

Afgelopen periode

Hieronder vindt u de uptime en storingen van het afgelopen jaar

Uptime afgelopen jaar

MAIS-(M)DWS 99.97%
SAAS servers 99.98%
Bestandsserver  99.99%

Storingen per maand

april0 minuten
maart74 minuten
februari0 minuten
januari10 minuten
december0 minuten
november0 minuten
oktober0 minuten
september19 minuten
augustus59 minuten
juli0 minuten
juni0 minuten
mei151 minuten