Hoe ziet de virtuele studiezaal eruit?

Op Archieven.nl en de websites van deelnemende instellingen is steeds vaker "mijn studiezaal" beschikbaar. Achter de inlog schuilt een groeiende wereld aan mogelijkheden, maar op dit moment gaat het vooral nog om het bestellijstje van aangekochte scans van archiefstukken.

De werkgroep MAIS-Internet/Archieven.nl gaat samen met De Ree nadenken over de verdere uitbouw van de virtuele studiezaal. Denk aan het kunnen opslaan van je zoekopdrachten en het kunnen bewaren van je favoriete archiefstukken, tot het kunnen opgeven van persoonlijke voorkeuren en complete crowdsourcingsfunctionaliteit.

Als werkgroep zijn we erg gebaat bij jouw input! Lever daarom vóór 1 juni je Top-10 van wensen voor de virtuele studiezaal aan en we nemen ze mee in onze brainstorm.

Da's natuurlijk geen garantie dat er meteen aan wordt gebouwd! Maar wél een garantie dat je wensen gehoord worden. Bovendien hopen we dat uit alle wensenlijstjes samen een goed beeld tevoorschijn komt van wat de verschillende archiefdiensten de belangrijkste functionaliteit vinden in zo'n virtuele studiezaal.

Je kunt je wensenlijstje inleveren bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alvast bedankt!

Joost, Kevin, Leo, Tamara en Christian

Laat een reactie achter

1 reactie
Wij zijn erg benieuwd. Het is wat de werkgroep zegt. We willen graag aan de slag met nieuwe en inspirerende ideeën.
Erik de Ree - 04 maart 2013

Agenda

Data online workshops 2021:

- 4e: maandag 8 november,
  MAIS-Flexis en MAIS-
  (M)DWS, Release 21.4