Blog van werkgroep MAIS-Internet

Verslag vergadering 5 februari 2014

Verslag vergadering 5 februari 2014

In de vergadering van 5 februari 2014 heeft de werkgroep besloten om de verslagen van vergaderingen online te publiceren op het blog.

Dowload het verslag van 5 februari 2014 in pdf

Lees meer: Verslag vergadering 5 februari 2014

Wat is jouw top 3 aan functies voor de digitale studiezaal?

Er is in de afgelopen jaren al heel wat uitgeschreven en nagedacht over digitale studiezalen, virtuele onderzoeksruimten, online historische werkplaatsen en onder welke benamingen al niet meer. Enerzijds proberen we daarbij gebruik te maken van alle prachtige technieken die ons tegenwoordig ten dienste staan, anderzijds is onze innovatieve denkkracht toch nog vaak beperkt tot wat we kennen: de studiezaal in een gebouw.

Lees meer: Wat is jouw top 3 aan functies voor de digitale studiezaal?

Hoe ziet de virtuele studiezaal eruit?

Op Archieven.nl en de websites van deelnemende instellingen is steeds vaker "mijn studiezaal" beschikbaar. Achter de inlog schuilt een groeiende wereld aan mogelijkheden, maar op dit moment gaat het vooral nog om het bestellijstje van aangekochte scans van archiefstukken.

De werkgroep MAIS-Internet/Archieven.nl gaat samen met De Ree nadenken over de verdere uitbouw van de virtuele studiezaal. Denk aan het kunnen opslaan van je zoekopdrachten en het kunnen bewaren van je favoriete archiefstukken, tot het kunnen opgeven van persoonlijke voorkeuren en complete crowdsourcingsfunctionaliteit.

Lees meer: Hoe ziet de virtuele studiezaal eruit?

Agenda

Op 19 en 20 september 2019
zijn wij aanwezig in Oostende bij Informatie aan Zee.

donderdag 28 november 2019
Gebruikersdag GV-MAIS bij Het Utrechts Archief