Gebruikersvereniging

De gebruikersvereniging is in 2006 door verscheidene archiefdiensten, die gebruik maken van onze applicatie(s) opgericht.

De Gebruikersvereniging wordt volledig voor en door de archiefdiensten beheerd en bestaat uit werkgroepen gericht op specifieke diensten en producten van DE REE. In iedere werkgroep wordt gewerkt aan een zo optimaal mogelijke aansluiting van onze producten en diensten op de actuele wensen in de archiefbranche.

DE REE juicht dit initiatief enthousiast toe. Wij wonen de door de Gebruikersvereniging georganiseerde werkgroepen en bijeenkomsten op uitnodiging bij en we publiceren de notulen en verslagen namens de Gebruikersvereniging op onze website.

Mede dankzij de werkzaamheden van de Gebruikersvereniging kunnen wij onze dienstverlening afstemmen op actuele ontwikkelingen in het archiefwezen en deze met onze dienstverlening ondersteunen waar nodig.

DE REE ziet de Gebruikersvereniging als een ideaal platform om van gedachten te wisselen met gebruikers van MAIS-Flexis en MAIS-(M)DWS. Zo kunnen gebruikers input geven voor nieuwe ontwikkelingen van onze producten. Daarnaast kunnen wij op onze beurt peilen of specifieke wensen van individuele klanten op een breder draagvlak kunnen rekenen, zodat waar mogelijk meerdere klanten van nieuwe ontwikkelingen kunnen profiteren. De feedback van gebruikers speelt een belangrijke rol in het, daar waar mogelijk, standaardiseren van het gebruik van MAIS-Flexis en MAIS-(M)DWS.

vereniging-2

• Bestuur
      • Fred van Kan, voorzitter, Gelders Archief, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel.: 026-3521600
      • Dirk Dekema, Westfries Archief, tel.: 0229-282500
      • Ellen van der Waerden, NIOD, tel.: 020-5233817
      • Jacqueline Slats, Nationaal Archief, tel.: 070-3315438
      • Mariska Heijmans, Streekarchief Langstraat, Heusden en Altena, tel.: 0416-661901
  • Werkgroep MAIS-(M)DWS
      • Hannah Jansen, gedeeld voorzitter, Het Utrechts Archief, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
        tel.: 030-2866681
      • Anna van der Meulen,gedeeld voorzitter, Het Utrechts Archief,
        Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel.: 030-28866615
      • Christian van der Ven,Brabants Historisch Informatie Centrum, tel.: 073- 6818500
      • Tamara Tesselaar-Groot, Westfries Archief, tel.: 0229-282500
      • Neeltje Wessels, RHCL, tel.: 043-3285563
      • Maaike Doorenbos, Zeeuws Archief, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel.: 0118-678844
      • Nico Hoevenaars, Regionaal Archief Rivierenland, tel.: 0344-640174
    • Ga naar het blog van werkgroep MAIS-(M)WDS
  • Werkgroep MAIS-Flexis (was werkgroep applicatiebeheer)
      • Annelot Vijn, voorzitter, Het Utrechts Archief, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel.: 030-2866666
      • Marc van den Hoogen, Gelders Archief, tel.: 026-3521600
      • Gijs Boink, Nationaal Archief, tel.: 070-3315400
      • Diederick Kortlang, Nationaal Archief, tel.: 070-3315400
      • Ronald Rommelse, Stadsarchief Rotterdam, tel.: 010-2675536
      • Daniel van Bokhove, Stadsarchief Rotterdam, tel.: 010-2675621
      • Jan van der Male, Gemeentearchief Zaanstad, tel.: 075-6816047
      • Peter Westerveld, Regionaal Historisch Centrum Limburg, tel.: 043-3285537
        Ga naar het blog van werkgroep Applicatiebeheer
  • Werkgroep Strategie
      • Sil van Doornmalen, Regionaal Archief Rivierenland, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
      • Janna Leguijt, Regionaal Historisch Centrum Eindhoven, J.LDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
      • Mariska Heijmans, Streekarchief Langstraat, Heusden en Altena, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
      • Ellen van der Waerden, Haags Gemeentearchief, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
      • Dirk Dekema (voorzitter), Westfries Archief, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Reactieformulier/ aanmelden
    • Nu de functie van secretaris nog niet is ingevuld, kan men zich richten tot de voorzitter van de GV MAIS, de heer Fred van Kan.

• Aanmeldformulier, alleen voor geregistreerde gebruikers.
  • Convenant / Reglement
  • Notulen GV MAIS 2014
  • Notulen GV MAIS 2015
  • Notulen GV MAIS 2016
  • Notulen GV MAIS 2017

Agenda

Donderdag 21 mei
Hemelvaartsdag zijn wij gesloten

Maandag 1 juni
Eerste Pinksterdag zijn wij gesloten

Donderdag 17 september
Workshop / nascholing o.a. Beschrijven en MAIS-(M)DWS

Maandag 26 oktober
Workshop n.a.v. release 20.3, programma nog niet bekend

7 en 8 juni 2021
Zijn wij aanwezig tijdens de Archiefdagen 2021