SaaS-migratie RHCL en Rijckheyt -> HCL (Historisch Centrum Limburg met locatie Maastricht en locatie Heerlen)

SaaS wordt steeds vaker de gekozen oplossing voor applicaties, zo merken we ook bij DE REE. Steeds vaker worden dan ook On-Premises installaties verhuisd naar onze SaaS. In deze nieuwsbrief zetten we graag weer twee succesvolle SaaS-migraties in het zonnetje.

Het RHC Limburg en Rijckheyt, centrum voor regionale geschiedenis (Heerlen) zijn onderweg om één organisatie te worden; Historisch Centrum Limburg. Dit brengt een hoop veranderingen met zich mee, waaronder dus ook voor beide locaties een overgang van MAIS-Flexis On-Premises naar MAIS-Flexis als SaaS. En dit alles te midden van een depotverhuizing, nieuwe ICT leveranciers en zoektocht naar een nieuwe applicatiebeheerder.

Na een proefmigratie was de installatie van Heerlen als eerste aan de beurt, in juni. Daarna konden zij hun aandacht geven aan een verhuizing van het depot. Eind september was ook de migratie van Maastricht een feit. Daarnaast werd voor beide locaties ook de automatische printservice geïmplementeerd.

Historisch Centrum Limburg gaat verder met de volgende uitdagingen van het fuseren. En voor DE REE is het op naar de volgende SaaS-migraties, want zowel de migratie van het NIOD als Historisch Centrum Leeuwarden staan voor de deur.

 

Agenda

DE REE archiefsystemen is gesloten op:

- Tweede Paasdag
- Koningsdag
- Hemelvaartsdag
- Tweede Pinksterdag
- Eerste en Tweede Kerstdag
- Nieuwjaarsdag

Op 1 juni 2023 zijn wij vanwege de viering van ons 25-jarig jubileum vanaf 13.00 uur gesloten.

Workshops:

Woensdag 10 mei 2023
Dinsdag 12 september 2023
Maandag 6 november 2023

Gebruikersdag:

Maandag 27 november 2023 bij Het Utrechts Archief

 

Aanmelden nieuwsbrief