Online presenteren van gekoppelde licenties t.b.v. Open data

Als u open data beschikbaar stelt op internet, vermeldt u bij die datasets de licentie die u afgeeft voor hergebruik van de data. Deze licenties beheert u in MAIS-Flexis en voert u uit naar MAIS-(M)DWS. 

Om één schrijfwijze van een licentie te garanderen, beheert u de licentie-kenmerken in een contexttoegang in MAIS-Flexis. Deze standaardcontexttoegang heet “CON_LIC – Contexttoegang met licenties” en is reeds beschikbaar in MAIS-Flexis of kan zo nodig worden uitgeleverd voor import in MAIS-Flexis.

Om de licentie op internet te tonen is een referentieuitvoer noodzakelijk waarbij de code en versienummer van de licentie worden uitgevoerd. Omdat de licenties een internationale standaard zijn, wordt de omschrijving niet uitgevoerd. Als de licentie op de juiste manier wordt uitgevoerd, verschijnt op MAIS-(M)DWS een aanklikbare link waarbij de bezoeker terechtkomt op een pagina van Creative Commons, bijvoorbeeld:
https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/deed.nl

Meer informatie

Wanneer u hieromtrent meer informatie wenst, verwijzen wij u graag naar de handleiding (alleen voor geregistreerde gebruikers).

Agenda

DE REE archiefsystemen is gesloten op:

- Tweede Paasdag
- Koningsdag
- Hemelvaartsdag
- Tweede Pinksterdag
- Eerste en Tweede Kerstdag
- Nieuwjaarsdag

Gebruikersdag 2022:

Deze wordt georganiseerd op maandag 12 december a.s.
bij Het UtrechtsArchief aan de
Hamburgerstraat 28 te Utrecht.

Aanmelden nieuwsbrief