Zeemanstranen

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van Shanty Nederland mocht ik laten zien hoe mooi de collectie van deze organisatie gepresenteerd wordt op de eigen site en op archieven.nl. Zeemanstranen

Sinds 2011 is het zingen van Shanties opgenomen in de Inventarislijst van Immaterieel Erfgoed Nederland; het opnemen van de collectie – grotendeels boeken met informatie over én bladmuziek en liedteksten van Shanties, Seasongs en Maritieme Folk in MAIS-Flexis (voor wie het niet wist: er zijn belangrijke verschillen, dat heb ik de afgelopen maanden geleerd) is een belangrijk onderdeel van het behouden, beheren, doorgeven en beschikbaar stellen van deze mooie – en zeker niet onbelangrijk: gezellige traditie. 

De dag begon en bleef lange tijd zonnig, pas later kwamen de tranen… 

In Putten werd ik warm onthaald door de bestuursleden van de organisatie en kon ik aan een selectie van de ruim 14.000 (!) leden presenteren hoe de collectie van Shanty Nederland nu beschikbaar is voor hen allemaal. Het was een fijne dag, een ontspannen presentatie en er was leuke interactie. Hartelijk dank aan de bestuursleden voor de goede zorgen en aan zeemanskoor Rumor di Mare voor het flesje overheerlijke Zeemanstranen. 

Bestuur Shanty  Mariejanne

Agenda

DE REE archiefsystemen is gesloten op:

- Tweede Paasdag
- Koningsdag
- Hemelvaartsdag
- Tweede Pinksterdag
- Eerste en Tweede Kerstdag
- Nieuwjaarsdag

Gebruikersdag 2022:

Deze wordt georganiseerd op maandag 12 december a.s.
bij Het UtrechtsArchief aan de
Hamburgerstraat 28 te Utrecht.

Aanmelden nieuwsbrief