Model van de maand november

Locaties

Net zoals bij het model Genealogie maken we bij het model Locatie gebruik van een archiefeenheidsoort (Adres) die hiërarchisch onder een andere (willekeurige) archiefeenheidsoort wordt geplaatst. Zo kan een Foto, Bouwdossier, Hinderwetvergunning, Verkoopakte, en een Kaart één of meerdere adres(sen) bevatten. 

De zoekingang op locaties toont alle beschrijvingen die met de archiefeenheidsoort Adres zijn beschreven. Of deze nou onderdeel is van de beschrijving van een vergunning, een foto of een akte. 

Een mooi voorbeeld hiervan is de monumententoegang van SA Langstraat Heusden en Altena.

print screen monument SALHA

Het adres is afgesplitst, de kadastrale gegevens, foto’s, B&W-besluiten toegevoegd en met de ‘zie ook’-verwijzingen naar bouwdossiers en/of hinderwetvergunningen treft u een compleet en volledig beeld aan van veelal prachtige panden met een mooie geschiedenis. 

Zelf kijken hoe u dit voor elkaar kunt krijgen? Raadpleeg dan de handleiding (alleen voor geregistreerde gebruikers). Komt u er toch niet helemaal uit dan kunt u altijd een vraag sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Data online workshops 2021:

- 4e: maandag 8 november,
  MAIS-Flexis en MAIS-
  (M)DWS, Release 21.4, LOD

Data online workshops 2022:

- 1e: Maandag 7 februari
  Release 22.1

- 2e: Dinsdag 10 mei
  MAIS-Flexis, MAIS-(M)DWS

- 3e: Woensdag 14 september
  Release 22.3

- 4e: Donderdag 10 november
  MAIS-Flexis, MAIS-(M)DWS

Gebruikersdag 2022:

We gaan er van uit dat deze fysiek kan worden georga-
niseerd op maandag 28 november. De locatie is nog niet bekend

Aanmelden nieuwsbrief