Workshop 2020: 17 september

Workshop nummer 3: donderdag 17 september 2020

Waar we het jaar 2020 zo positief en enthousiast begonnen met het inplannen van de verschillende workshops op locatie, deels gekoppeld aan releases, deels verdieping in MAIS-Flexis en MAIS-(M)DWS, heeft de realiteit, ingegeven door Covid19, roet in het eten gegooid.

In mei waren we al genoodzaakt de workshop te cancelen in de hoop het op 17 september live te kunnen inhalen. Helaas blijft het te onrustig. Reden voor ons om een en ander te heroverwegen. Immers, hoe krijgen we release gerelateerde informatie en aanvullende informatie over MAIS-Flexis en MAIS-(M)DWS goed voor het voetlicht?

Het antwoord daarop is eenvoudig: online. Dit is voor ons een uitdaging die we niet uit de weg gaan.

Hoe dan nu?

De geplande workshop van 17 september gaat door!

Vanaf dinsdag 15 september is het mogelijk om online één filmpje of meerdere filmpjes, gerelateerd aan de workshop, te bekijken. De filmpjes die daar gepubliceerd gaan worden zijn beperkt toegankelijk, alleen voor deelnemers aan de workshop. 

Speciaal voor onze workshops gebruiken wij de functionaliteit van raadpleegorganisaties op MAIS-(M)DWS. Wilt u toegang tot deze filmpjes, dient u een MijnStudiezaal-account aan te maken zodat wij u kunnen autoriseren en u daarmee toegang kunnen geven tot de filmpjes. 

U ontvangt hierover vóór 15 september nog een aanvullend bericht.

Nadat u de onze bijdrage hebt bekeken, kunt u vervolgens vragen en/of opmerkingen, gerelateerd aan hetgeen u gezien heeft, mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Op donderdag 17 september zullen er, afhankelijk van het aantal geïnteresseerden, 1 dan wel 2 sessies zijn van 10.00 – 12.00 en van 14.00 – 16.00 uur, waar de vragen via MS Teams nader beantwoord zullen worden en/of zaken nader kunnen worden uitgelegd. Ook voor deze MS Teams-meeting hebben wij uw e-mailadres nodig zodat wij u kunnen uitnodigen. 

Tijdens deze MS Teams-meeting, is het ook mogelijk een chatbericht in te sturen en/of uw virtuele hand op te steken om op die manier actief deel te nemen.

Programma:

  • Bestandsbeheer op de DDO: tips voor het zoeken van bestanden, voor het aanpassen en/of verwijderen van bestanden, controleren van bestandspaden (wat staat wel op (M)DWS, maar niet op de DDO, en andersom).
  • Diverse toolbox statistiekschermen.
  • Zoekingangen en presentatiemogelijkheden: hoe maak ik mijn archieven beter vindbaar en doorzoekbaar?

 

Overzicht:

  • Dag:                 17 september 2020klassenfoto - training en advies
  • Tijdstip:            10.00 – 12.00 en/of 14.00 uur - 16.00 uur
  • Doelgroep:        Applicatiebeheerders
  • Kosten:             € 10,- per persoon

 

Deelnemen?

Wilt u deelnemen aan de workshop van 17 september ontvangen wij graag van een ingevulde inschrijfformulier. U kunt dit opvragen bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Maandag 26 oktober
Online Workshop n.a.v. Release 20.3 en 20.4

Week 16 november 2020
Gebruikersdag van de Gebruikersvereniging MAIS.
Maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 - 12.00 uur.
Nadere informatie volgt

7 en 8 juni 2021
Zijn wij aanwezig tijdens de Archiefdagen 2021

Aanmelden nieuwsbrief