De tweede tussenstand voor de Geschiedenis Online Publieksprijs

Maandag 28 januari 2019

De tweede tussenstand voor de Geschiedenis Online Publieksprijs

Nu de laatste stemweek is ingegaan en er inmiddels al ruim meer dan 9000 keer een stem is uitgebracht, is het tijd voor een tweede tussenstand.

Natuurlijk kan er nog steeds van alles gebeuren. Met name de strijd tussen de nummers 1 en 2 en 7, 8 en 9 is het reuze spannend, maar eigenlijk ligt de hele top twintig dicht bij elkaar. 

Voor de kandidaten is het nu tijd voor een laatste charmeoffensief. Voor degenen die van plan zijn om te stemmen, wacht niet langer en breng uw stem uit!

Stemmen kan tot 1 februari a.s.

In alfabetische volgorde, is de top 10, nu op dit moment als volgt:

 

De definitieve top 10 voor zowel de Geschiedenis Online Juryprijs als ook de Geschiedenis Online Publieksprijs wordt 1 februari bekend gemaakt.

Stemmen... Hoe werkt dat?

U kunt op één of meerdere websites, apps en andere online presentaties een stem uitbrengen, echter maar 1 stem per website of app.

Iedere uitgebrachte stem moet bevestigd worden!

Elke stemmer ontvangt op het opgegeven e-mailadres een bevestigings-mail. Deze e-mail moet geopend worden en de bevestigingslink dient te worden aangeklikt. Vervolgens leest u op de website dat uw stem is geactiveerd.

Let op: Mogelijk belandt deze bevestigingsmail vanwege spam-beveiligingsinstellingen niet in uw postvak-In, maar in de spambox. Check daarom ook uw spambox. Het zou jammer zijn als uw stem niet wordt bevestigd.

Neem vooral nog een keer een kijkje tussen alle kandidaten, er zitten echt fantastische, innovatie, originele, interessante online presentaties tussen. Kijk, beoordeel en breng een stem uit vóór 1 februari a.s.

Uitreiking over 1,5 week

De feestelijke uitreiking vindt plaats op donderdagmiddag 7 februari aanstaande in de aula van de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag.

De toegang is gratis en u bent van harte uitgenodigd. Maar wel graag vooraf aanmelden.

Hoe zat het ook al weer...

De Geschiedenis Online Prijs kent 2 onderdelen, de Juryprijs en de Publieksprijs

De Geschiedenis Online Juryprijs

Een jury, deze editie voorgezeten door historica Daniela Hooghiemstra, heeft 10 websites, apps en overige online presentaties geselecteerd waaruit zij een winnaar kiest. Zij hebben rekening gehouden met de vooraf opgestelde beoordelingscriteria.

De 3 ‘beste websites of apps’ zullen uiteindelijk een prijs ontvangen.

De Geschiedenis Online Publieksprijs

Alle aangemelde websites, apps, fb-accounts en overige online presentaties dingen mee naar de publieksprijs.

De publieksprijs stimuleert de beheerders van de aangemelde websites en/of apps hun netwerk aan te spreken en te mobiliseren én publiciteit te genereren om op die wijze zoveel mogelijk stemmen te verwerven.

Agenda

25, 26 en 27 december
Op 1e en 2e Kerstdag zijn wij gesloten. Ook op vrijdag 27 december zijn wij niet bereikbaar.

Woensdag 1 januari 2020
Op Nieuwjaarsdag zijn wij gesloten.
Wij wensen u allemaal een heel prettige jaarwisseling

Aanmelden nieuwsbrief