DE REE archiefsystemen en GMS ontwikkelen ‘MAIS-Flexis e-Depot connector

In de afgelopen periode hebben DE REE archiefsystemen en GMS gezamenlijk de ‘MAIS-Flexis e-Depot connector’ ontwikkeld, waarmee het zeer eenvoudig is om scans direct in de e-Depot omgeving van MAIS-Flexis te uploaden.

Hierdoor zijn klanten die scanprojecten uitvoeren bij GMS en gebruik maken van  het collectiebeheersysteem MAIS-Flexis compleet ontzorgd  De voordelen zijn dat de klant verder niets hoeft te doen, dat de bestanden direct veilig en duurzaam zijn opgeslagen en dat deze direct kunnen worden gekoppeld aan de juiste stukken in MAIS-Flexis.

Het ontstaan van de ‘MAIS-Flexis e-Depot connector’

De ontwikkeling van de ‘MAIS-Flexis e-Depot connector’ is mede ontstaan vanuit de wens van het Regionaal Archief Rivierenland. Zij faciliteren voor omliggende gemeenten om op on-demand-basis bouwvergunningen te laten digitaliseren bij GMS. Om de handeling te minimaliseren zijn DE REE en GMS samen op zoek gegaan naar een efficiënte wijze om de scans direct op het eindstation te plaatsen.

Praktijkcase

Regionaal Archief Rivierenland staat bekend om haar pionierschap. Zo was zij een pilotgebruiker van de ‘digitale’ looplijst, die inmiddels succesvol in het werkproces  is geïmplementeerd en nu ook  volop wordt gebruikt door andere klanten. Ook in het project om bestanden direct vanaf het scanbedrijf in een
e-Depot te plaatsen is Regionaal Archief Rivierenland één van de eerste archiefinstellingen in Nederland.

GMS-stroomschema-liggend

Gerard Mulder, directeur van DE REE is blij met het resultaat. “Het is een waardevolle aanvulling voor onze gezamenlijke klanten; de klant hoeft geen schijven af te nemen, op te sturen en allerlei randzaken af te stemmen. Wij verzorgen gezamenlijk gewoon dat het werkt en klopt. We hebben simpelweg een aantal schakels uit de keten gehaald zonder in te leveren op de kwaliteit van het eindresultaat”. Ook Martijn Stam, Manager Research en Development bij GMS is content met de ontwikkeling. “Een praktijkcase helpt je sommige zaken versneld te ontwikkelen; het geeft een positieve impuls als je het in de praktijk meteen ziet aanslaan”, aldus Martijn.

Toekomst

Op basis van de ervaring die GMS en DE REE met elkaar hebben opgedaan, is een mooie basis gelegd voor verdere samenwerking. Hierbij beogen beide bedrijven de onafhankelijkheid en autonomie te behouden. Uitgangspunt is dat de dienstverlening en kwaliteit van geboden oplossingen wordt verbeterd. Met de track-en-trace oplossing van GMS (LiveTrace) en MAIS-Flexis van DE REE zijn er genoeg ideeën om op door te borduren. Het succes van de ‘MAIS-Flexis e-Depot connector’ smaakt naar méér…

Agenda

Maandag 26 oktober
Online Workshop n.a.v. Release 20.3 en 20.4

Week 16 november 2020
Gebruikersdag 17 en 19 november van de Gebruikersvereniging MAIS.

7 en 8 juni 2021
Zijn wij aanwezig tijdens de Archiefdagen 2021

Aanmelden nieuwsbrief