Terugkijken op de gebruikersdag van de GV MAIS

  • Delen via Google+

Terugblik op de gebruikersdag GV MAIS 2017

De gebruikersdag wordt, in samenspraak met het bestuur van de GV MAIS (Gebruikersvereniging MAIS), jaarlijks door DE REE archiefsystemen georganiseerd voor de leden van de vereniging.

Doel gebruikersdag

Doel is het vormen en delen van kennis over de actuele ontwikkelingen in het gebruik van MAIS-Flexis en innovatie van de applicatie. Er is dus alle gelegenheid voor het stellen van vragen en uitwisselen van gedachten en ideeën.

Gebruikersdag 2017

Dit jaar waren we welkom bij Het Utrechts Archief.  In totaal konden ca. 65 deelnemers uit alle hoeken van Nederland elkaar begroeten en ervaringen uitwisselen. Los daarvan stond deze dag dit jaar vooral in het teken van de razendsnelle ontwikkeling van MAIS-Flexis 9 en de brede toepasbaarheid daarvan.

compilatie

Gerhard Hijszeler, senior projectmanager bij DE REE archiefsystemen, gaf ondersteund door een powerpointpresentatie toelichting op de deze maand uitgeleverde versie 9.7.   

Jorien Waanders, consultant, gaf op haar beurt een drie uur durende demonstratie van de mogelijkheden van MAIS-Flexis 9.7. De reacties uit de zaal waren enthousiast. De aanwezigen zagen vele toepassingen met betrekking tot hun eigen collectie. Er werd van gedachten gewisseld en er werden suggesties gedaan voor mogelijke toekomstige uitbreidingen.

Gerard Mulder, directeur van DE REE archiefsystemen, sloot deze interessante dag af en haakte aan op de demonstratie. Hij koppelde de mogelijkheden van MAIS-Flexis 9 aan de ingest-faciliteiten van MAIS-Flexis, aan het nieuwe product MAIS-DDO (de Duurzame Digitale Opslag) en aan de aanstaande presentatieserver. Die laatste gaat in samenwerking met MAIS-DDO het werk overnemen van de fileserver voor archieven.nl.

De presentaties van Gerhard en Gerard zijn hier in te zien voor alleen de geregistreerde gebruikers.

Resultaat en conclusie

De deelnemers hebben de Gebruikersdag benut om met elkaar en met DE REE archiefsystemen van gedachten te wisselen en nieuwe ontwikkelingen met elkaar te bepreken. Wij hoorden veel positieve reacties en kijken nu al uit naar de Gebruikersdag van volgend jaar.

We hopen dan ook u te mogen begroeten.

Agenda

Donderdag 13 december
Vanaf 13.00 uur zijn wij i.v.m. het afscheid van Erik de Ree en Leo Schilperoord gesloten

Maandag 24 december
Aanmelden voor de Geschiedenis online Prijs is niet meer mogelijk

Maandag, dinsdag en woensdag 24, 25 en 26 december
Deze dagen zijn wij gesloten

Maandag 31 december en dinsdag 1 januari 2019
Op oudjaarsdag en op nieuwjaarsdag zijn wij gesloten

Maandag 7 januari 2019
Vanaf vandaag kan er gestemd worden op de Geschiedenis Online Prijs

Donderdag 7 februari 2019
Uitreiking van de Geschiedenis Online Jury- en Publieksprijs bij de KB te Den Haag. Raadpleeg voor het programma de website van de Geschiedenis Online Prijs

Trainingen

<< December 2018 >> 
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
101112141516
18202223
24252627282930
31      

Aanmelden nieuwsbrief