Terugkijken op de gebruikersdag van de GV MAIS

Terugblik op de gebruikersdag GV MAIS 2017

De gebruikersdag wordt, in samenspraak met het bestuur van de GV MAIS (Gebruikersvereniging MAIS), jaarlijks door DE REE archiefsystemen georganiseerd voor de leden van de vereniging.

Doel gebruikersdag

Doel is het vormen en delen van kennis over de actuele ontwikkelingen in het gebruik van MAIS-Flexis en innovatie van de applicatie. Er is dus alle gelegenheid voor het stellen van vragen en uitwisselen van gedachten en ideeën.

Gebruikersdag 2017

Dit jaar waren we welkom bij Het Utrechts Archief.  In totaal konden ca. 65 deelnemers uit alle hoeken van Nederland elkaar begroeten en ervaringen uitwisselen. Los daarvan stond deze dag dit jaar vooral in het teken van de razendsnelle ontwikkeling van MAIS-Flexis 9 en de brede toepasbaarheid daarvan.

compilatie

Gerhard Hijszeler, senior projectmanager bij DE REE archiefsystemen, gaf ondersteund door een powerpointpresentatie toelichting op de deze maand uitgeleverde versie 9.7.   

Jorien Waanders, consultant, gaf op haar beurt een drie uur durende demonstratie van de mogelijkheden van MAIS-Flexis 9.7. De reacties uit de zaal waren enthousiast. De aanwezigen zagen vele toepassingen met betrekking tot hun eigen collectie. Er werd van gedachten gewisseld en er werden suggesties gedaan voor mogelijke toekomstige uitbreidingen.

Gerard Mulder, directeur van DE REE archiefsystemen, sloot deze interessante dag af en haakte aan op de demonstratie. Hij koppelde de mogelijkheden van MAIS-Flexis 9 aan de ingest-faciliteiten van MAIS-Flexis, aan het nieuwe product MAIS-DDO (de Duurzame Digitale Opslag) en aan de aanstaande presentatieserver. Die laatste gaat in samenwerking met MAIS-DDO het werk overnemen van de fileserver voor archieven.nl.

De presentaties van Gerhard en Gerard zijn hier in te zien voor alleen de geregistreerde gebruikers.

Resultaat en conclusie

De deelnemers hebben de Gebruikersdag benut om met elkaar en met DE REE archiefsystemen van gedachten te wisselen en nieuwe ontwikkelingen met elkaar te bepreken. Wij hoorden veel positieve reacties en kijken nu al uit naar de Gebruikersdag van volgend jaar.

We hopen dan ook u te mogen begroeten.

Agenda

DE REE archiefsystemen is gesloten op:

- Tweede Paasdag
- Koningsdag
- Hemelvaartsdag
- Tweede Pinksterdag
- Eerste en Tweede Kerstdag
- Nieuwjaarsdag

Op 1 juni 2023 zijn wij vanwege de viering van ons 25-jarig jubileum vanaf 13.00 uur gesloten.

Workshops:

Woensdag 10 mei 2023
Dinsdag 12 september 2023
Maandag 6 november 2023

Gebruikersdag:

Maandag 27 november 2023 bij Het Utrechts Archief

 

Aanmelden nieuwsbrief