Nu beschikbaar: Webapplicatie versie 9.7

Gepresenteerd op de Gebruikersdag GV MAIS

In eerdere artikelen gaven we u al een sneak preview van de Webapplicatie van MAIS-Flexis. Tijdens de Gebruikersdag GV MAIS presenteerden we vol trots een afgeronde versie 9.7 klaar voor uitlevering. Gerhard Hijszeler, senior projectmanager bij DE REE archiefsystemen, doet de specificaties uit de doeken:

“De doelstelling voor de bouw van de Webapplicatie versie 9.7 was drieledig: versie 9.7 moest de module Beschrijven in de Desktopapplicatie vervangen, moest extra gebruiksvriendelijkheid bieden, een intuïtieve schermindeling en versie 9.7 dient vooral ook om functionele verbeteringen voor MAIS-Flexis te realiseren. Wij zijn ervan overtuigd dat dit geslaagd is.”

MF9-screenshot

Berichten we u eerder al over de eenvoudige en intuïtieve mogelijkheden om in bulk wijzigingen aan te brengen, daar zijn de verbeteringen in Webapplicatie 9.7 niet bij gebleven.

Gerhard: “we hebben grootscheeps onderhoud verricht. De viewer is verbeterd, de zoekfunctie in het zoeken over toegangen heen, of op basis van openbaarheids-criteria en begin- en eindjaar van stukken en het wijzen in bulk. Thumbnails van afbeeldingen worden nu weergegeven in de boomstructuur binnen MAIS-Flexis Beschrijven, evenals in het zoekresultatenscherm van MAIS-Flexis Beschrijven. Je kunt afbeeldingen opgeslagen op een schijf koppelen aan beschrijvingen, maar nu ook een webadres van een afbeelding plakken en opslaan als koppeling. Een online afbeelding is zo heel eenvoudig te koppelen.

En over koppelingen gesproken: relaties in relaties, als het ware twee-trapsrelaties, zijn nu snel  aan te maken. Bij een bouwdossier is nu niet alleen zeer eenvoudig een koppeling te maken met een adres, daarbinnen nu ook direct met een gestandaardiseerde straatnaam uit bijvoorbeeld de BAG.”

Randvoorwaarden

Aan de randvoorwaarden is ook gedacht. De Webapplicatie van MAIS-Flexis komt met een geheel nieuwe online handleiding via de interne helpfunctie en de paginagids in de versie 9.7. Wat al goed was, is behouden gebleven. Het grote succes van versie 9.6; nader toegankelijk maken op basis van scans, is vanzelfsprekend beschikbaar in versie 9.7.

We staan niet stil

Natuurlijk zijn er nog wensen.

In een volgende versie voegen we de functionaliteiten ‘Geocoderen’, het ‘extraheren van EXIF-data’ en het ‘koppelen van bestanden in bulk’  in een verbeterde vorm ten opzichte van de desktopapplicatie toe. Ook de gebruikers van de tabelweergave zullen hun hart dan kunnen ophalen. Deze weergave keert terug!”

Al zult u de tabelweergave voor bulkbewerkingen waarschijnlijk niet meer opzoeken, met de nieuwe werkwijze die 9.7 biedt.

Interesse?

Heeft u belangstelling voor de Webapplicatie van MAIS-Flexis? Neem dan contact met ons op via 050-311 2600 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Agenda

DE REE archiefsystemen is gesloten op:

- Tweede Paasdag
- Koningsdag
- Hemelvaartsdag
- Tweede Pinksterdag
- Eerste en Tweede Kerstdag
- Nieuwjaarsdag

Op 1 juni 2023 zijn wij vanwege de viering van ons 25-jarig jubileum vanaf 13.00 uur gesloten.

Workshops:

Woensdag 10 mei 2023
Dinsdag 12 september 2023
Maandag 6 november 2023

Gebruikersdag:

Maandag 27 november 2023 bij Het Utrechts Archief

 

Aanmelden nieuwsbrief