DE REE archiefsystemen sponsort The Black Archives

Begonnen op een zolder in Amsterdam-Noord met het archief en de bibliotheek van Otto en Hermie Huiswoud, is erfgoedinstelling The Black Archives hard op weg om het expertisecentrum te worden voor het cultureel erfgoed van zwarte cultuurdragers met betrekking tot Nederland. De collectie is in snel tempo uitgebreid en blijft groeien.

Ambitie

DE REE archiefsystemen kwam begin 2017 in contact met initiatiefnemers Jessica de Abreu en Mitchell Esajas.

Rosanne ten Caat, consultant bij DE REE archiefsystemen: “Naar aanleiding van een NOS-interview hebben we contact met Jessica en Mitchell gezocht. De collectie die zij beheren is rijk en uniek in Nederland. We zagen de mogelijkheid om The Black Archives te steunen met ons collectiebeheersysteem MAIS-Flexis, met het publicatieplatform MAIS-(M)DWS voor hun website en met het brede publieksbereik via publicatie op archieven.nl. Voor ondersteuning en advies bij het collectiebeheer van The Black Archives kunnen de medewerkers een beroep op ons doen.”

The Black Archives zagen hier toekomst in. Michell Esajas (via Facebook): “Een mooie stap voorwaarts om de verborgen geschiedenis van zwart verzet meer zichtbaar en toegankelijk te maken.”

Toekomst

Dinsdag 27 juni tekenden Mitchell Esajas en Gerard Mulder, directeur van DE REE archiefsystemen, de sponsorovereenkomst. Mitchell: ”vanaf 1 juli zijn de meer dan 1900 boektitels uit de Heilbron collectie te vinden via www.theblackarchives.nl.” Hij vervolgt: “Zaterdag 1 juli, op Keti Koti, startten we met de crowdfunding campagne zodat we ook de rest kunnen inventariseren en een begin kunnen maken met digitaliseren. We hebben namelijk nog meer dan 3000 á 4.000 titels die geïnventariseerd moeten worden in de Huiswoud Collectie, de collectie van Vereniging Ons Suriname en alle donaties en aankopen die we zelf hebben gedaan.”

IMG 6023   IMG 6025

Gerard: “The Black Archives beheren uniek materiaal en investeren in brede ontsluiting voor het publiek. Dat willen we natuurlijk ondersteunen met het beste collectiebeheersysteem, MAIS-Flexis. De collectie van The Black Archives verdient brede aandacht online. Met MAIS-(M)DWS hebben ze alle gereedschap in handen om hun materiaal in de schijnwerper te zetten. Daarnaast is het natuurlijk ook een mooie verrijking van archieven.nl, de grootste archievenportal van Nederland “.

Crowdfunding

Mitchell sluit af met een algemene oproep: “Er is nog veel werk aan de winkel! Pas als we weten wat we hebben, kunnen we The Black Archives openstellen voor het publiek. Support dus vanaf 1 juli de crowdfunding-campagne.”

Agenda

DE REE archiefsystemen is gesloten op:
- Tweede Paasdag
- Koningsdag
- Hemelvaartsdag
- Tweede Pinksterdag
- Eerste en Tweede Kerstdag
- Nieuwjaarsdag

Op 9 juni 2022 zijn wij in verband met een Personeelsuitje niet aanwezig

Data online workshops 2022:

- 3e: Woensdag 14 september
  Release 22.3
- 4e: Donderdag 10 november
  MAIS-Flexis, MAIS-(M)DWS

Gebruikersdag 2022:

We gaan er van uit dat deze fysiek kan worden georga-
niseerd op maandag 28 november. De locatie is nog niet bekend

Aanmelden nieuwsbrief