Mijn Studiezaal, 1 jaar later

Mijn Studiezaal, een gratis en persoonlijke online-omgeving voor uw historisch onderzoek!

 Studiezaal

Met MijnStudiezaal creëert u uw eigen platform voor historisch onderzoek. Onderzoeksbronnen, communicatie met de erfgoedbeheerders en eigen aantekeningen bij de online bronnen kunt u hier gezamenlijk opslaan en beheren.

Mijn Studiezaal is bovendien een samenwerkingsproject van DE REE Archiefsystemen en organisaties die deelnemen aan archieven.nl. Een groeiend aantal organisaties biedt het originele papieren archief in een digitale vorm aan via archieven.nl en via de eigen website. Op een centrale tijdlijn communiceren zij met onderzoekers naar aanleiding van gestelde vragen. Al meelezend kunt u extra kennis opdoen, al antwoordend kunt u andere onderzoekers helpen. Dit naast de antwoorden die u krijgt op uw eigen gestelde vragen. Mijn Studiezaal is met deze opzet nu 1 jaar geleden gestart.

En nu na 1 jaar...

Na een jaar kunnen we stellen dat MijnStudiezaal een groot succes is. Het aantal participerende archiefdiensten groeit nog steeds en datzelfde geldt voor het aantal bezoekers.

De statistieken van 4 april laten dat goed zien. Kijk maar eens.

Ook meedoen? Dat kan natuurlijk, graag zelfs!

Neem een kijkje op de website hoe ook u de koppeling kunt maken met MijnStudiezaal. Toch nog een vraag? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Agenda

DE REE archiefsystemen is gesloten op:

- Tweede Paasdag
- Koningsdag
- Hemelvaartsdag
- Tweede Pinksterdag
- Eerste en Tweede Kerstdag
- Nieuwjaarsdag

Gebruikersdag 2022:

Deze wordt georganiseerd op maandag 12 december a.s.
bij Het UtrechtsArchief aan de
Hamburgerstraat 28 te Utrecht.

Aanmelden nieuwsbrief