Nederlandse militairen in het leger van Napoleon een groot succes!

Vorige maand berichtten we u dat het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) een online database via DE REE Archiefsystemen heeft gepubliceerd met de gegevens van Nederlandse militairen die gediend hebben in het leger van Napoleon.

Dit bericht en het eigen persbericht van het NIMH werden wijd en zijd gedeeld. Onder andere  kwam het nieuws langs in verschillende internationale genealogische groepen op Facebook en werd onze tweet meerdere malen geretweet en gefavoriseerd.

De bezoekersaantallen waren er dan ook naar, na de introductie op 6 juli werd de zoekingang Nederlandse Militairen in het leger van Napoleon gepubliceerd. In totaal is deze zoekingang sindsdien 156.839 keer bekeken. In de maand juli zijn er 127.761 blikken geworpen op de militaire gegevens.

93.430 Zoekacties zijn er uitgevoerd sinds de publicatiedatum. In de eerste volledige maand van beschikbaarheid zijn dat 80.772 zoekacties geweest.

Niet geheel onverwacht worden verre weg de meeste zoekacties verricht in Nederland, maar onderschat de interesse vanuit Duitsland, België, Amerika, Australië en zelfs Nieuw-Zeeland niet.

Maar het belangrijkste is dat de gegevens én het publicatiemiddel warm zijn verwelkomd door onderzoekers! Daar doen we het per slot van rekening met z’n allen voor.

Onze conclusie is eens te meer dat met behulp van de software van DE REE Archiefsystemen archiefinformatie wereldwijd doorzoekbaar is.

 

Ook nieuwsgierig geworden of er een (ver) familielid van u tussen zit? Neem dan snel een kijkje op archieven.nl

Agenda

Op 19 en 20 september 2019
zijn wij aanwezig in Oostende bij Informatie aan Zee.

donderdag 28 november 2019
Gebruikersdag GV-MAIS bij Het Utrechts Archief

Aanmelden nieuwsbrief