Digitaliseren op verzoek (DOV) in Den Haag gebeurt het!

  • Delen via Google+

'Digitaliseren op verzoek' is live! De dienstverlening van het Haags Gemeentearchief is uitgebreid met een digitale component die uniek is in Nederland. Uniek vanwege het gratis karakter en vanwege de verbinding tussen historische archieven en eigentijds documentmanagement.

Het ligt in de bedoeling om DOV binnenkort officieel te lanceren, maar langs deze weg wil projectleider Hans Peter Ros vast iedereen die aan het project heeft bijgedragen, de medewerkers van DE REE archiefsystemen, de medewerkers van Onefox, de collega’s van de gemeentelijke diensten en directies IDC, BSD, DBS en HGA, van harte bedanken voor hun inzet!

Op dit moment kunnen onze bezoekers op www.archieven.nl  (en op www.gemeentearchief.denhaag.nl) al digitaliseringsverzoeken indienen uit de meerderheid van onze archieven. Dit aantal zal de komen weken nog verder worden uitgebreid tot vrijwel alle geïnventariseerde archieven van het Haags Gemeentearchief.

Het scanwerk wordt uitgevoerd door de eigen scanstraat van het Haags Gemeentearchief voor de oudere, en door Documentbeheer en Scanvoorziening (DBS) voor de recentere archieven.

Statusupdates aan de klant worden door ons verzonden vanuit MAIS-Flexis en het eindresultaat van een digitaliseringsverzoek, een gescand document, kan door de aanvrager uit het gemeentebrede documentmanagementsysteem DMS/Plato, worden gedownload vanaf de Downloadpagina.
De link naar het document wordt gepubliceerd op www.archieven.nl zodat ook alle andere belangstellenden het kunnen downloaden.

Een voorbeeld:

•    Downloaden vanaf www.archieven.nl:  De links naar de scans in het DMS, worden d.m.v. een icoon gepubliceerd op archieven.nl

Hans Peter Ros, Projectleider Digitaliseren op verzoek

 

Wat ze in de hofstad Den Haag doen, kan natuurlijk elders ook!
Wilt u hierover meer informatie neem dan contact op: 050-3112600.

Wilt u weten hoe het precies in zijn werk gaat? Lees dan vooral dit blog!

Agenda

27 april 2018
Op Koningsdag zijn wij gesloten

10 mei 2018
Op Hemelvaartsdag zijn wij gesloten

21 mei 2018
Op tweede Pinksterdag zijn wij gesloten

11 en 12 juni 2018
Zijn wij aanwezig op de archiefdagen (voorheen KVAN-dagen) in Venlo

Trainingen

<< April 2018 >> 
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Aanmelden nieuwsbrief

Nationale en Internationale Standaarden

Nationale en Internationale Standaarden

Uw archiefmateriaal van verschillende soorten kan worden ontsloten