Informatie uitwisselen met behulp van EAD/XML? Wij zijn er klaar voor!

  • Delen via Google+

MAIS-Internet heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld van een oplossing om archieftoegangen op internet te presenteren tot een complete metadata opslag voor historische informatie met zeer uitgebreide dienstverlening en presentatiemogelijkheden. De 'naam' MAIS-Internet vervangen door MAIS-(M)DWS was dus een logisch gevolg.

Andere bronnen

Vooral het feit dat ook andere bronnen kunnen worden geïmporteerd legitimeert een naamwijziging: MAIS-(Meta)DataWebServices!

In onderstaand schema maken we een en ander duidelijk: 

 mais-mdws

 

Integraal zoeken met MAIS-(M)DWS

MAIS-(M)DWS is het allround systeem om archieven en collecties op internet te publiceren en in een gebruiksvriendelijke interface te presenteren. Op deze manier wordt op uw website integraal zoeken mogelijk en kunnen desgewenst de diverse portalsites automatisch worden bediend. Eigen zoekschillen, waarbij over diverse bronnen heen wordt gezocht, worden hiermee overbodig.

MAIS-Flexis

Met MAIS-Flexis kunt u een uitvoerbestand aanmaken voor import in de MAIS-(Meta)DataWebServices. U kunt bij het aanmaken van het uitvoerbestand in MAIS-Flexis zelf bepalen welke informatie u op internet wilt laten zien en in welke vorm.

Uw systeem

U kunt MAIS-(Meta)DataWebServices ook gebruiken voor data uit andere bronnen. Standaard is import van valide EAD/XML ingebouwd. Het is echter ook relatief eenvoudig uit een willekeurig andere bron data te extraheren voor MDWS.

Informatie

Wilt u weten wat MAIS-(M)DWS u allemaal biedt? Kijk dan op onze site of neem contact op wij komen graag, vrijblijvend, langs voor nadere uitleg en een demonstratie.

Agenda

Maandag 7 januari 2019 - 31 januari 2019
Er kan gestemd worden op de Geschiedenis Online Prijs

Donderdag 7 februari 2019
Uitreiking van de Geschiedenis Online Jury- en Publieksprijs bij de KB te Den Haag. Raadpleeg voor het programma de website van de Geschiedenis Online Prijs

Maandag en dinsdag, 3 en 4 juni 2019
Wij zijn aanwezig op de archiefdagen 2019 in Gouda, zien wij u daar?

Trainingen

<< Januari 2019 >> 
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Aanmelden nieuwsbrief