Informatie uitwisselen met behulp van EAD/XML? Wij zijn er klaar voor!

  • Delen via Google+

MAIS-Internet heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld van een oplossing om archieftoegangen op internet te presenteren tot een complete metadata opslag voor historische informatie met zeer uitgebreide dienstverlening en presentatiemogelijkheden. De 'naam' MAIS-Internet vervangen door MAIS-(M)DWS was dus een logisch gevolg.

Andere bronnen

Vooral het feit dat ook andere bronnen kunnen worden geïmporteerd legitimeert een naamwijziging: MAIS-(Meta)DataWebServices!

In onderstaand schema maken we een en ander duidelijk: 

 mais-mdws

 

Integraal zoeken met MAIS-(M)DWS

MAIS-(M)DWS is het allround systeem om archieven en collecties op internet te publiceren en in een gebruiksvriendelijke interface te presenteren. Op deze manier wordt op uw website integraal zoeken mogelijk en kunnen desgewenst de diverse portalsites automatisch worden bediend. Eigen zoekschillen, waarbij over diverse bronnen heen wordt gezocht, worden hiermee overbodig.

MAIS-Flexis

Met MAIS-Flexis kunt u een uitvoerbestand aanmaken voor import in de MAIS-(Meta)DataWebServices. U kunt bij het aanmaken van het uitvoerbestand in MAIS-Flexis zelf bepalen welke informatie u op internet wilt laten zien en in welke vorm.

Uw systeem

U kunt MAIS-(Meta)DataWebServices ook gebruiken voor data uit andere bronnen. Standaard is import van valide EAD/XML ingebouwd. Het is echter ook relatief eenvoudig uit een willekeurig andere bron data te extraheren voor MDWS.

Informatie

Wilt u weten wat MAIS-(M)DWS u allemaal biedt? Kijk dan op onze site of neem contact op wij komen graag, vrijblijvend, langs voor nadere uitleg en een demonstratie.

Agenda

Donderdag 21 maart 2019
ALV gebruikersvereniging MAIS bij het Gelders Archief

Vrijdag 29 maart 2019
Vandaag zijn wij tussen 14.00 en 17.30 uur niet te bereiken wegens verduurzaming van ons pand

Maandag en dinsdag, 3 en 4 juni 2019
Wij zijn aanwezig op de archiefdagen 2019 in Gouda, zien wij u daar?

Trainingen

<< Maart 2019 >> 
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
2628293031

Aanmelden nieuwsbrief

Projectondersteuning

Projectondersteuning

Bij verhuizen, fusie of reorganisatie

Nationale en Internationale Standaarden

Nationale en Internationale Standaarden

Uw archiefmateriaal van verschillende soorten kan worden ontsloten