Informatie uitwisselen met behulp van EAD/XML? Wij zijn er klaar voor!

MAIS-Internet heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld van een oplossing om archieftoegangen op internet te presenteren tot een complete metadata opslag voor historische informatie met zeer uitgebreide dienstverlening en presentatiemogelijkheden. De 'naam' MAIS-Internet vervangen door MAIS-(M)DWS was dus een logisch gevolg.

Andere bronnen

Vooral het feit dat ook andere bronnen kunnen worden geïmporteerd legitimeert een naamwijziging: MAIS-(Meta)DataWebServices!

In onderstaand schema maken we een en ander duidelijk: 

 mais-mdws

 

Integraal zoeken met MAIS-(M)DWS

MAIS-(M)DWS is het allround systeem om archieven en collecties op internet te publiceren en in een gebruiksvriendelijke interface te presenteren. Op deze manier wordt op uw website integraal zoeken mogelijk en kunnen desgewenst de diverse portalsites automatisch worden bediend. Eigen zoekschillen, waarbij over diverse bronnen heen wordt gezocht, worden hiermee overbodig.

MAIS-Flexis

Met MAIS-Flexis kunt u een uitvoerbestand aanmaken voor import in de MAIS-(Meta)DataWebServices. U kunt bij het aanmaken van het uitvoerbestand in MAIS-Flexis zelf bepalen welke informatie u op internet wilt laten zien en in welke vorm.

Uw systeem

U kunt MAIS-(Meta)DataWebServices ook gebruiken voor data uit andere bronnen. Standaard is import van valide EAD/XML ingebouwd. Het is echter ook relatief eenvoudig uit een willekeurig andere bron data te extraheren voor MDWS.

Informatie

Wilt u weten wat MAIS-(M)DWS u allemaal biedt? Kijk dan op onze site of neem contact op wij komen graag, vrijblijvend, langs voor nadere uitleg en een demonstratie.

Agenda

Op 19 en 20 september 2019
zijn wij aanwezig in Oostende bij Informatie aan Zee.

donderdag 28 november 2019
Gebruikersdag GV-MAIS bij Het Utrechts Archief

Aanmelden nieuwsbrief