Waar zijn we mee bezig in juli 2021

Indien u deze nieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie.

Waar zijn we mee bezig in juli 2021

Bijna vakantie....

Alle seinen staan op groen. Ruim 16 miljoen vaccinaties zijn inmiddels gezet en meer dan 6.000.000 mensen zijn zelfs al volledig gevaccineerd. De terrassen en restaurants zijn weer open en musea weer te bezoeken. En dat allemaal net voordat de zomervakantie begint. Blijft u in Nederland dan hopen wij dat u prachtig weer zult hebben, gaat u naar het buitenland, hopen we dat evenzeer. 

time to relax

Lees meer>>

Mijn Studiezaal - aanstaande veranderingen

In 2016 stonden wij, mede op verzoek van vele klanten, aan de basis van “Mijn Studiezaal”. Een online onderzoeksplatform werd in het leven geroepen. Onderzoekers konden stukken labelen, opmerkingen plaatsen enzovoort.

logo mijn studiezaal

We zijn 5 jaar verder.
Velen hebben de weg naar MijnStudiezaal gevonden. Voor ons werd het tijd eens opnieuw naar de voorwaarden te kijken. 
En zo zijn er nu een aantal zaken die gaan veranderen: Lees meer >>

Wist u dat...?

  • Het Waterschap Amstel Gooi en Vecht een leuk, leerzaam en interessant artikel heeft geschreven dat binnenkort in het Archievenblad zal worden gepubliceerd?
  • Wij een nieuwe collega hebben: Mariejanne van Dijk. Zij is op 1 juli jl. bij ons gestart en zal zich in de volgende nieuwsbrief graag aan u voorstellen.
  • Lees meer>>

Nieuwe rapportage in MAIS-Flexis

Aanleiding voor deze nieuwe rapportage is de situatie die ontstaat na het afsplitsen van adressen naar de contexttoegang met straatnamen. 
Lees meer>>

De Zie-ook relatie

Bij de beschrijving van archiefstukken is het gebruikelijk om een verwijzing, of beter gezegd een ‘zie ook’, op te nemen naar een ander archiefstuk. In MAIS-Flexis doen we dit middels de ‘zie ook’-relatie. 
Lees meer>>

Help!! Wat nu...?loepje

Incidenteel komt het wel eens voor dan men per abuis op een verkeerd knopje klikt…
Het kan gebeuren dat er dan ineens een hele (context)toegang weg is. 

Lees meer>> 

Release 21.3 MAIS-Flexis

Nog twee weken en dan zal Release 21.3 van MAIS-Flexis een feit zijn. Op dit moment wordt er volop getest.
Lees meer>>

......................................................................................................................................

Release 21.2 MAIS-(M)DWS

Ook MAIS-(M)DWS heeft onlangs een nieuwe Release gehad. Sommige zaken zullen onmiddellijk opvallen, andere wat minder. Weten wat er allemaal nieuw is? Kijk dan snel in de handleiding: link .

......................................................................................................................................

Workshop 7 september

Op 7 september volgt al weer onze 3e online workshop van het jaar. Dit keer staat de workshop volledig in het teken van Release 21.3 van MAIS-Flexis. 

De laatste workshop van dit jaar zal plaatsvinden op maandag 8 november. Wilt u niets missen, noteer ook die datum vast in uw agenda. 
Lees meer>>

 

Jaargang 2021

6 juli 2021

DE REE archiefsystemen
Lijnbaanstraat 2
9711 RV Groningen

050-311 26 00
info@de-ree.nl

naar archieven.nl
naar de-ree.nl

 

© 2021 DE REE archiefsystemen | de-ree.nl | archieven.nl | Afmelden voor deze nieuwsbrief