Voltooiing Open Data server project

Voltooiing Open Data server project

Sinds enige maanden is het Open Data portaal opendata.archieven.nl in de lucht. De laatste maanden is hard gewerkt om de functionaliteit hiervan verder uit te breiden, met als doel verder te voldoen aan de NDE-compatibiliteit.

Zo is er functionaliteit geïmplementeerd dat, als een open data-bestand wordt verwijderd, de permanente link of duurzame identifiers van dit Open Data-bestand blijft bestaan. Naast de gegevens over de dataset is ook aangegeven dat de dataset is verwijderd en de datum van verwijdering. Met het behouden van de permalink is de NDE-compatibiliteit weer een stap dichterbij.

Open Data

In april 2024 is samen met Het Utrechts Archief getest om de open data-bestanden door te sluizen naar het datasetregister van het NDE. De tests zijn succesvol verlopen en alle organisaties kunnen dus nu hun datasets automatisch laten publiceren op het datasetregister van NDE. Datasets dienen hiervoor wel aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Meer informatie hierover vind je hier, maar ook een ander artikel op onze website.

Wanneer je je Open Data sets wilt laten opnemen in het Netwerk Digitaal Erfgoed, neem dan contact op met support@de-ree.nl.

OOK INTERESSANT VOOR JOU

KLANTEN VERTELLEN OVER ONS