Release 24.2 MAIS-(M)DWS

Downloaden van gehele filmstrip

In de viewer op MAIS-(M)DWS heeft een bezoeker de mogelijkheid om een enkel bestand te downloaden:

Bij een groot aantal inventarisnummers wordt echter niet een enkel bestand getoond maar een reeks bestanden. Meerdere archiefdiensten hebben de wens geuit om een volledige reeks bestanden te kunnen downloaden bij een inventarisnummer. Dit is mogelijk gemaakt.

Wanneer een bezoeker de gehele filmstrip downloadt, ontvangt hij/zij een e-mail met een link naar een ZIP-bestand die 24 uur geldig is. Het ZIP-bestand wordt opgeslagen op de DDO bij de dienst waar het proces is ingericht.

Functionaliteit en rollen in de Toolbox

Het beheer van zoekingangen, raadpleegorganisaties en inzien van statistieken zijn onder andere mogelijk in de Toolbox. We kunnen gebruikers toegang geven tot de Toolbox waarbij de gebruiker geautoriseerd kan worden voor verschillende schermen.

De namen van sommige rollen binnen de Toolbox zijn gewijzigd zodat deze overeenkomen met de schermen in de Toolbox. Ook is een nieuwe rol geïntroduceerd voor bestandsbeheer.

Weergave WARC-bestanden

Voor het archiveren van websites is het Web-Archive formaat ontwikkeld, ook wel het WARC-formaat genoemd. Een website wordt opgeslagen als een WARC-bestand welke te vergelijken is met een ZIP-bestand. Het is een verzameling html pagina’s gezamenlijk opgeslagen met bronbestanden. 

Bij het openen van een WARC-bestand werd voorheen een ZIP geopend met daarin alle url’s naar de verschillende pagina’s van de gearchiveerde website.

Het is nu mogelijk om een flexveld ‘Startpagina’ op te nemen bij de archiefeenheidsoort Internetbron waarmee kan worden ingesteld dat de bezoeker op een webpagina binnenkomt in plaats van het overzicht ziet met alle url’s.

Zoekveld bij paginering

In release 24.1 (januari/maart 2024) is een nieuwe weergave voor paginering uitgeleverd. Na de uitlevering bleek een aantal gebruikers een invulveld te missen waar een paginanummer ingevuld kan worden zodat de gebruiker rechtstreeks naar die pagina kan navigeren.

Het invulveld is inmiddels weer terug van weggeweest en vindt u rechts naast de reeks paginanummers

Meer weten?

Uiteraard is er meer gebeurd! Voor alle wijzigingen en opgeloste issues vindt u hier een complete lijst:

https://help.maisflexis.nl/nl/mais-m-dws/195-laatste-wijzigingen-en-updates-mais-m-dws

OOK INTERESSANT VOOR JOU

Duurzaam verwerken van gescande bouwdossiers door het Stadsarchief Rotterdam

Lees verder

KLANTEN VERTELLEN OVER ONS

© DE REE - Certificering - CookiesPrivacyverklaring - Sitemap -
Ontwerp & site beheer door ForYou Media in samenwerking met Best4U.