Blog

De medewerkers van De Ree archiefsystemen aan het woord.

Start en opfrissen

1 Februari ben ik begonnen bij DE REE Archiefsystemen. Aangezien support een belangrijk onderdeel van mijn nieuwe functie zal zijn, zal ik MAIS-Flexis en MAIS-(M)DWS gedegen moeten gaan kennen. Nu was ik al wat door de wol geverfd, dacht ik, want ik heb tot een paar weken geleden verschillende archieven beschreven in MAIS-Flexis en ben tot 2009 applicatiebeheerder geweest van MAIS-Flexis. Maar die indruk van flinke voorkennis bleek al heel snel onterecht.

Lees meer: Start en opfrissen

Het Nederlandse archief, waar hebben we het over?

Het historisch archief is in Nederland samengebracht bij ca. 120 archiefinstellingen.
Eigenlijk weten we niet precies hoeveel meter archief ligt opgeslagen bij deze instellingen. Waarom zouden we dat willen weten?

Lees meer: Het Nederlandse archief, waar hebben we het over?

Nieuwe versies van MAIS-Flexis – alles onder controle [deel 2]

Dit artikel is het vervolg in de serie. De vorige keer schreef ik over hoe ik in het algemeen tegen de uitlevering van een nieuwe versie van MAIS-Flexis aankijk. Deze keer belicht ik enkele praktische aspecten van de uitlevering van MAIS-Flexis 7.

Lees meer: Nieuwe versies van MAIS-Flexis – alles onder controle [deel 2]

Nieuwe versies van MAIS-Flexis – alles onder controle [deel 1]

Een nieuwe versie van MAIS-Flexis beschikbaar stellen blijft een spannende aangelegenheid. Voor mij wel althans. Begin 2012 hebben we versie 6.5 losgelaten na een jaar van ontwikkelen en in die versie  was toen de lijstweergave als belangrijkste nieuwe functie beschikbaar gekomen.

Lees meer: Nieuwe versies van MAIS-Flexis – alles onder controle [deel 1]

Afbeeldingen op archieven.nl

Op archieven.nl worden er op allerlei plekken afbeeldingen gekoppeld aan beschrijvingen. Een afbeelding kan deel uitmaken van een beeldbank (collectie afbeeldingen), archiefbank (collectie scans in inventaris) of ter illustratie van een archiefstuk.

Lees meer: Afbeeldingen op archieven.nl

Responsive design

Nederland kende in 2012 meer dan 7 miljoen mobiele internetgebruikers. Om die reden wordt het steeds belangrijker dat een website op meerdere platformen (tablet, smart Phone) werkt. Een nieuwe oplossing daarvoor is responsive design.

Lees meer: Responsive design

Agenda

Trainingen

<< Juli 2018 >> 
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
232425272829
3031